سامانه جامع کمیسیون‌های پزشکی سازمان تأمین اجتماعی

علی سبزطجری، سمیه ملک زاده *، حسین کشوری عسگرپور
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی (دانشگاه علوم پزشکی ایران)، رئیس گروه کمیسیون پزشکی ستاد مرکزی سازمان تأمین اجتماعی
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، کارشناس متخصص کمیسیون پزشکی ستاد مرکزی سازمان تأمین اجتماعی
کارشناس مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر (دانشگاه آزاد اسلامی همدان)، کارشناس متخصص کمیسیون پزشکی استان همدان
Email: somayeh_malekzade@yahoo. com

مقدمه: سامانه جامع کمیسیون‌های پزشکی یک سیستم متمرکز تحت وب می‌باشد که تحت پلت‌فرم ASP.NET2 در Database اوراکل و با متدولوژی RUP، با قابلیت اتصال از طریق خطوط اینترنت و VPN طراحی گردیده است. در این سیستم امور مربوط به کمیسیون‌های پزشکی بدوی، تجدیدنظر و شوراهای پزشکی مکانیزه شده و با استفاده از سکوهای جدید نرم‌افزاری و ایجاد بانک اطلاعاتی
متمرکز، واحدهای صف و ستادی کمیسیون‌های پزشکی را در راستای یکپارچه‌سازی اطلاعات یاری می‌رساند.
روش پژوهش: در این پژوهش با مطالعه میدانی و تطبیقی از مراحل شناسائی چالش‌ها، تحلیل وضع موجود، ارائه رهیافت کارشناسی، طراحی، ساخت، تست، مستندسازی، استانداردسازی و کنترل و پشتیبانی سامانه مذکور، عملکرد سازمان مورد بررسی قرار گرفته و با مقایسه شرایط قبل و بعد از فعالیت سیستم، موفقیت‌ها احصاء شده و نتایج مثبت عینی عملکرد سیستم با رویکرد اقتصاد مقاومتی راستی آزمائی شده است.
یافته‌ها: سازمان تأمین اجتماعی با مکانیزاسیون فرآیند رسیدگی به تقاضای از کارافتادگی و حمایت‌های مربوط به معذوریت‌ها و استراحت‌های پزشکی به صورت paperless توانسته است پروتکل‌های سازمانی، اداری و پزشکی را به‌صورت هوشمند محقق ساخته و موفق به صدور و نگارش اتوماتیک آرای پزشکی گردد. dataهای درمانی، بیمه‌ای و اداری هر متقاضی در قالب یک پرونده الکترونیک طبقه‌بندی شدۀ سهل‌الوصول ذخیره‌سازی شده و مشتمل بر اطلاعات سودمندی برای پرونده سلامت بیمه‌شدگان می‌باشد. گزارش‌گیری از سیستم قابل سفارشی‌سازی بوده و بستر خدمات غیرحضوری برای بیمه‌شدگان فراهم شده و به دلیل کنترل هوشمند فرآیندها، بسیاری ازدرگاه‌های سوء استفاده و تخلفات مسدود گردیده است.
نتیجه‌گیری: رهیافت سازمان با راه‌اندازی سیستم فوق از طریق بالا بردن ضریب دقت، سرعت، صحت و جامعیتِ لازم، شرایط اجرای صحیح فرآیندها و کنترل و نظارت هوشمند را در روند رسیدگی به تقاضای بیمه‌شدگان فراهم نموده و توانسته است از منابع مالی و انسانی بیمه‌شدگان سازمان صیانت نموده و در راستای جلوگیری از هدر رفت منابع مزبور و تحقق اقتصاد مقاومتی گام نهد.
کلمات کلیدی: سامانه کمیسیون پزشکی، سیستم اطلاعاتی کمیسیون پزشکی، پرونده الکترونیکی.