
معرفی رشته اقتصاد انرژی
کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی موسسه آموزش عالی غیردولتی مجازی فاران مهر دانش

ضرورت و اهمیت رشته اقتصاد انرژی
باتوجه به اهمیت بخشهای انرژی بهویژه نفت و گاز در اقتصاد ایران، قسط و رفاه اجتماعی و همچنین اهمیت تعلیم و تربیت کارشناسان ارشد براساس این برنامه ضروری است.
درواقع اقتصاد انرژی یک دیدگاه اجتماعی و اقتصادی در مورد تولید و مصرف انرژی ارائه میدهد. تمرکز بر بعد اقتصاد کلان است که شامل: تجزیه و تحلیل جهانی بازارهای انرژی با ارتباط ویژه با تقاضا و عرضه و همچنین سرمایه گذاران و عوامل مالی است که بر بازارهای جهانی انرژی تأثیر میگذارد.
اقتصاد انرژی ساختارهای بازار، چارچوبهای نظارتی و تأثیرات زیست محیطی را در نظر میگیرد. همچنین محرکهای تقاضا و الگوهای تقاضا را مشخص میکند که ترجیحات و تغییرات رفتار مصرف کننده را ناشی از فنآوری، مقررات و عوامل اجتماعی و اقتصادی عمومی و محیطی نشان میدهد. این رشته تحصیلی اهداف زیست محیطی موثر بر سیاستهای انرژی و تصمیمگیری در بازارهای جهانی انرژی را مورد بررسی قرار میدهد. بحث در مورد اولویتهای زیست محیطی تفاوت واقعیتهای اقتصادی اجتماعی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را از نظر دسترسی به منابع انرژی و مراحل مختلف توسعه اقتصادی به رسمیت میشناسد.
تعریف و هدف کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی
از مهمترین و مقدسترین اهداف مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تقویت و استحکام بخشیدن به استقلال و فراهم آوردن زمینههای رشد اقتصادی در قالب موازین اسلامی است. از ضروریات حصول این هدف، تربیت و تجهیز کارشناسی است که از لحاظ علمی و عملی بتواند نسبت به برنامهریزی کلان تولید و مصرف انرژی کلان تولید و مصرف انرژی اقدام کند. تربیت اشخاصی که قدرت درک و تجزیه و تحلیل تئوریهای مختلف در زمینه انرژی را دارا بوده و قادر به ارائه راهحلهایی جهت مشکلات و مسائل در این زمینه حساس باشند و هدف کلی ایجاد دوره کارشناسی ارشد بهشمار میرود.
هدف از تشکیل دوره کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی عبارت است از تامین نیروی انسانی مورد نیاز وزارت نفت (نفت و گاز و پتروشیمی که بتوانند در طول مدت آموزش خود آمادگی لازم را در زمینههای مشروح ذیل کسب کنند.)
تجزیه و تحلیل موضوعات مخنلف اقتصاد انرژی از قبیل ساختار بازار نفت و مشتقات آن و سایر انرژیها، قیمتگذاری، صرفهجویی، جانشینی، بازاریابی و بازرگانی بینالمللی انواع مختلف انرژی.
شناخت تحولات سیاسی و سازمانها و مجامع بینالمللی مربوط به انرژیهای مختلف.
بهرهگیری از شناخت کلی مراکز مصرف، اهداف و طرز عمل مجامع بینالمللی در امر توسعه بازاریابی نفت و فرآوردههای نفتی و تولیدات پتروشیمی.
برنامهریزی تولید و مصرف انرژی در بخشهای مختلف اقتصادی.
برنامهریزی کلان در رابطه با تولید و مصرف انرژی و تعیین خط مشی و رهنمود در رابطه با برنامهریزی بلند مدت در سطح کشور.
آشنایی با تکنولوژی موجود در جهان و بهرهگیری از آن در زمینه تولید، پالایش، توزیع و مصرف و بازاریابی انرژی.
مزایای تحصیل آموزش مجازی در فاران مهر دانش
آموزش الکترونیکی شیوه آموزش و یادگیری را کاملا دگرگون کرده است. برخلاف روشهای آموزش سنتی، آموزش الکترونیکی یادگیری را سادهتر و موثرتر میکند.
روش یادگیری آنلاین برای همه افراد روشی مناسب است. ظهور انقلاب دیجیتالی منجر به تغییرات قابل توجهی در نحوه دسترسی، استفاده، بحث و اشتراکگذاری محتوا شده است. هر شخصی با هر میزان مشغله میتواند در زمان و مکان دلخواه خود از این نوع آموزش بهره ببرد. بسیاری از افراد بسته به در دسترس بودن و راحتی خود ، تعطیلات آخر هفته یا عصرها را انتخاب میکنند.
موسسه آموزش عالی غیردولتی مجازی فاران مهر دانش زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اقدام به ارائه آموزش عالی الکترونیکی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مینماید.
مزیت ویژه آموزش الکترونیکی این است که میتوانید هر زمان که نیاز داشته باشید به مطالب مورد مطالعه دسترسی پیدا کنید. همانطور که شما استاد زمان خود هستید، بنابراین شما بر محتوایی که یاد میگیرید نیز تسلط دارید.
باتوجه به غیرحضوری بودن تحصیل در فاران مهر دانش، علاقهمندان بهراحتی میتوانند از سراسر دنیا اقدام به تحصیل نمایند.
دانشجویان برای تحصیل در فاران مهر دانش هیچگونه محدودیت سنی ندارند. در هر سنی که باشید امکان تحصیل در این موسسه برای شما وجود دارد.
تحصیل همزمان دانشجویان دورههای الکترونیکی (مجازی) در یکی از رشتهها یا گرایشهای حضوری، نیمه حضوری و یا الکترونیکی دانشگاههای دیگر بلامانع است.

موقعیت شغلی رشته اقتصاد انرژی
مدیر و کارشناس ارشد در زمینه تخصص انرژی
محقق در حوزههای مختلف مربوط به انرژی
استاد دانشگاه
و…
شهریه کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی
ترم اول ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰
تعداد واحد درسی ترم اول: ۱۰ واحد
شهریه ثابت (به ریال): ۱۸۵۰۰۰۰۰
شهریه متغیر به ازای هر واحد(به ریال): ۲۷۰۰۰۰۰
جمع کل (به ریال): ۴۵۵۰۰۰۰۰
