معرفی کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی

تعریف رشته

دوره کارشناسی ارشد رشته آموزش زبان انگلیسی شامل یک دوره فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی است که به‌صورت ناپیوسته بعد از دوره کارشناسی برگزار می‌شود. دانشجویان در این دوره دانش نظری مرتبط با آموزش زبان انگلیسی اعم از زبان‌شناسی کاربردی و ارتباط آن با آموزش زبان، روش آموزش مهارت‌های چهارگانه زبان، آزمون شناسی و آزمون سازی زبان، و تهیه و تدوین مطالب درسی – آموزشی زبان را فرا می‌گیرند.

ضرورت و اهمیت

هدف از تشکیل دوره کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی را می‌توان در محورهای ذیل خلاصه کرد:

1. تربیت افراد واجد صلاحیت علمی و حرفه‌ای برای تدریس زبان انگلیسی عمومی در سطوح مختلف آموزشی و همچنین آموزش زبان تخصصی به دانشجویان رشته‌های مختلف دانشگاهی
  2. تامین نیازهای جامعه از نظر نیروی انسانی متخصص در زمینه پژوهش‌های کمی و کیفی در مسائل آموزش یادگیری زبان
  3. آسیب‌شناسی آموزش زبان در کشور و انجام پژوهش در راستای بهبود کیفیت آموزش و یادگیری زبان
  4. کسانی که برای این دوره انتخاب می‌شوند ضمن تکمیل معلومات قبلی خود در حوزه‌ها و جنبه‌های مختلف آموزش زبان به‌طور اعم، و زبان انگلیسی به‌طور اخص، با اصول نظری، راهبردها، روش‌ها و ساز و کارهای تدریس این زبان آشنا می‌شوند. با اصول برنامه‌ریزی و تهیه و تدوین مواد آموزشی، با عنایت به نیازهای جامعه، آشنایی مطلوب به‌دست می‌آورند.

فارغ‌التحصیلان این رشته مبانی فن‌آوری‌های نوین در آموزش زبان، اعم از نحوه بهره‌گیری از رایانه و تلفن همراه را فرا می‌گیرند تا بسترهای لازم جهت ایجاد تحول بنیادی در حوزه آموزش زبان فراهم آید.

منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

کارشناسی آموزش زبان انگلیسی

موقعیت شغلی رشته آموزش زبان انگلیسی

فارغ‌التحصیلان این رشته بازار کار نسبتاً خوبی دارند. باتوجه به گرایش این رشته یعنی آموزش زبان انگلیسی بیشتر فعالیت‌های این افراد به آموزش زبان مربوط می‌شود. مثلاً  تدریس در مؤسسات خصوصی آموزش زبان، تدریس در دانشگاه ها و حتی تدریس خصوصی به دانش آموزان و دانش جویان ضعیف در این زبان، همکاری با مجلات و روزنامه‌های خارجی منتشر شده در داخل کشور، همکاری با صدا و سیما در بخش دوبله کردن فیلم‌های خارجی، همکاری با شرکت‌های مسافرتی به عنوان راهنمای ‌تور هم مشاغل دیگری در این رشته اند.

حقوق یک مدرس زبان که در آموزشگاه های زبان کار تدریس انجام می دهد ممکن است خیلی بالا نباشد ولی اگر در زمینه تدریس خصوصی زبان فعالیت داشته باشید درآمد و حقوق شما از کار تدریس زبان و به عنوان یک مدرس زبان از خیلی از مشاغل بالاتر خواهد بود.

شهریه کارشناسی ارشد رشته آموزش زبان انگلیسی

ترم اول 1400-1399